Bakkerij

In het jaar 2004 bouwden HTS- en TU-studenten een bakkerij bij het weeshuis. Voorheen werd het brood in Kawasoti gekocht en iedere ochtend kwam iemand op de fiets het brengen. Dit kostte geld en bovendien was het brood vaak oud. Vanaf 1 augustus 2004 bakt de Kumari-school haar eigen brood en krijgen de kinderen in het weeshuis iedere ochtend brood uit eigen bakkerij.

Sinds 2005 gaat de hulp van de bakker iedere ochtend om elf uur met zijn fiets en broodkist op pad om aan de kleine winkeltjes in de wijde omtrek brood te verkopen. Met succes, want maandelijks wordt er voor 45.000 roepies (500 euro) omgezet. Zelfs rijke mensen komen speciaal naar deze bakkerij om een taart te laten bakken, niet alleen omdat deze zo goed smaakt maar ook om het project te steunen.

Behalve vers brood voor de weeskinderen, is de bakkerij ook een leerplaats voor de kinderen die niet goed kunnen leren. Door de inkomsten uit de bakkerij is het een zelfvoorzienend project en kunnen we zelfs een gedeelte van de exploitatiekosten van het weeshuis financieren.

Een broodje uit eigen oven!

De bakkerij
De bakkerij
Een taart uit eigen bakkerij!
Een taart uit eigen bakkerij!
De bakkerij
De bakkerij

Bij de Kumari-school horen ook