KUmari school

Kumari-school met internaat

Kumari-school met internaat

In 1994 werd de Kumari-school gebouwd. Het project is bestemd voor kinderen en jongeren, die ernstig ondervoed, getraumatiseerd, wees zijn of geen huis hebben. Een deel van de kinderen woont in het internaat of Kumari-village, kleine huisjes, voor 2 – 3 oudere leerlingen. Anderen gaan na de warme maaltijd ‘s avonds naar huis. Behalve onderwijs, staat in dit project een liefdevolle omgang, sociale vaardigheden, veiligheid en zelfredzaamheid centraal. Er is veel aandacht voor goede voeding en het ontwikkelen van eigenwaarde.

Het project ligt aan de voet van de Himalaya, in het district Nawalpur, 220 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Kathmandu.

Sinds de oprichting kregen 492 met de steun van de Kumari-school een nieuwe toekomst. Zeven van hen werken in een van de projecten van Stichting Tamsarya. Een aantal leerlingen werd arts, vroedvrouw, verpleegkundigen of leraar. Naast onderwijs biedt de school veel ontplooiingsmogelijkheden. Sport, spel, dansen, muziek, meditatie, yoga, discussie, drama en sociale activiteiten maken deel uit van het onderwijsprogramma. Rondom het schoolterrein bevinden zich een boerderij, bakkerij en landbouwgrond. Het personeel is 24 uur aanwezig op het project.

Lees hier het verhaal van Lila

Bij de school is een boerderij met dieren, paddenstoelen kwekerij, visvijver en landbouwgrond, waar biologische groenten worden verbouwd voor eigen gebruik.

Het leven op de Kumari-school en de omgeving van de Kumari-school

 

Klik op de foto om te vergroten.

 

Wilt u een kind sponsoren voor € 350 per jaar? Klik op de geefwijzer

Overzicht totale jaarlijkse uitgaven

Bij de Kumari-school horen

Meer informatie over de Kumari-school